2010. augusztus 1., vasárnap

Japán ihletése: Yakisoba

Japánban a Kubota-partyn hatalmas vaslapokon sütögettük magunknak a csöves kukoricát, húsokat, ezt-azt. Taniguchi san specialitása volt ez a helyben, szintén vaslapon sütött tésztaféle, bár ő még valahogyan tojást is varázsolt rá.
A yakisoba tulajdonképpen falatnyi húsokkal, zöldségekkel együtt sütött tészta. Kint kapható speciális soba-tészta, illetve yakisoba szósz is, ezek spagettivel és worcestershire szósszal helyettesítettem.

Hozzávalók 2 személyre:
fél csomag spagetti tészta
1 db sárgarépa
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
negyed kelkáposzta
3-4 szelet szalonna vagy szeletelt bacon
olaj a sütéshez
worcestershire szósz
citromlé
só, bors, kömény


A spagettit a szokásos módon megfőzzük, leszűrjük.
A hagymát meghámozzuk, félbe vágjuk és vékony szeletekre vágjuk. A sárgarépát szintén hámozzuk, félbevágjuk, és a zöldséghámozóval vékony csíkokat szeletelünk belőle. A kelkáposztát is vékony csíkokra metéljük. A fokhagymát összezúzzuk, a szalonnát kockázzuk.
Kevés olajban zsírjára sütjük a szalonnát, beledobjuk a zöldségeket és roppanósra pároljuk. Fűszerekkel és pár csepp citromlével ízesítjük.
Hozzákeverjük a kifőtt tésztát, és megöntözzük a worcestershire szósszal. Nagy lángon készre pirítjuk. Legjobb wokban készíteni.
Főételként, köretként is fogyaszthatjuk. Falatokra vágott csirke-, sertés- vagy marhahúst is tehetünk bele, ebben az esetben ezzel kezdjük a sütést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése