2010. szeptember 24., péntek

Piacjárás után: Krumplisaláta

Mások egy piaci beszerzőkörút után friss zöldségekkel-gyümölcsökkel megrakodva térnek haza - én sült kolbásszal.
Rögvest elkapott a bajoros hangulat, na jó, nem a sört kívántam meg (erre még nem volt példa), csak az ecetes-majonézes krumplisalátát. Kartoffelnsalat mit Bratwurst. Hm... Hát így született meg a mai villám-ebéd.

Hozzávalók:
500 g hámozott burgonya
1 fej lilahagyma
1 kis pohár tejföl
2-3 ek. majonéz
1 kk. mustár
1 ek. 15%-os ecet

cukor
bors
őrölt fűszerkömény
friss, aprított petrezselyem és kapor

1.
A burgonyát felkarikázzuk és sós-köményes vízben puhára főzzük.
2.
Az ecetet 2-2 kk. sóval és cukorral, illetve annyi vízzel összekeverjük, hogy kellemesen savanykás páclevet kapjunk. A lilahagymát hajszálvékony félkarikákra vágjuk és az ecetes léhez adjuk.
3.
A kész burgonyáról leöntjük a főzővizet, és azonnal forrón a páclébe keverjük, így jobban átjárja az ecetes íz. Hűlni hagyjuk, majd leöntjük róla az ecetes levet.
4.
A tejfölt, a majonézt, a mustárt összekeverjük, sóval, borssal, csipet cukorral és friss fűszernövényekkel ízesítjük. Ebbe forgatjuk bele a krumplit és a hagymát. További fél-háromnegyed órára hűtőbe tesszük.
Sült kolbászhoz, halhoz, rántott szelethez is kiváló köret.

2 megjegyzés:

  1. A piacos sült kolbásznál jobb nem terem sehol! :)) Holnap én is krumplisalátát csinálok, vettem igazi kifli-krumplit tegnap! :)

    VálaszTörlés
  2. Asszem ez is kifli volt. Másnak nem is volt olyan jó, mint salátának. Várom a receptedet! Csodás napot! :)

    VálaszTörlés