2011. április 23., szombat

Kókuszos puszedli

A panettonéból kimaradt tojásfehérjéket hasznosítottam Lindus receptje alapján. Nem kifejezetten rajongok a töményen édes dolgokért, de ezt ha egyszer elkezdem, alig bírom abbahagyni...

Hozzávalók:
2 tojásfehérje
130 g porcukor

150 g kókuszreszelék
1 tk. reszelt narancshéj (ez most narancs hiányában kimaradt)
1 tk. citromlé
csipetnyi só


A sütőt 140 fokra előmelegítjük, a tepsit pedig kibéleljük sütőpapírral.
A tojásfehérjét a sóval, cukorral és a citromlével kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a reszelt narancshéjat.
A masszából két teáskanál segítségével kis halmokat helyezünk a tepsibe.
A habcsókokat kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük. (Figyeljünk rá, mert könnyen túlsül és kemény lesz!)
A kikapcsolt sütő ajtaját félig nyitva hagyjuk, és a puszedlit hagyjuk 30 percig szilárdulni.


Kókusz helyett apróra vágott mandulát, kesudiót vagy más diófélét is keverhetünk bele. Én egyszer fenyőmaggal is próbáltam, úgy is isteni lett!

BOLDOG HÚSVÉTOT KÍVÁNOK MINDEN KEDVES OLVASÓMNAK!
Szeretettel:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése