Pár szelet füstölt lazac maradt a múltkori ebédből. Nagyon szeretem majonézzel megkent pirítóssal, pár csepp citromlével, de négy embernek már kevés lett volna vacsorára. Így kiadósabb lazackrém lett belőle. Pontos mennyiségeket nem tudok, mert csak beledobáltam a hozzávalókat a turmixba, tekertem rajta párat, és már ettük is. Pirítóssal, uborkával, teával...
4-5 szelet füstölt lazacot, 2-3 evőkanál vajat, sót, borsot, friss kaprot turmixba dobáljuk, krémesítjük. Citromlével ízesítjük. A legvégén majonézt és néhány evőkanál tejfölt keverünk hozzá, és már fogyaszthatjuk is.
2011. május 17., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Ha szinte üres a hűtő, ha nincs semmi ötlet vagy nincs túl nagy kedv az ebéd, illetve vacsorakészítéshez, ha váratlan vendégek esnek be, ha ...
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
-
Nálunk minden évben hal van karácsony vacsorára. Idén sem maradt el, háromféle is készült: rántott ponty, vajban sült cápaharcsa és lazac....
Hú, ez a világ egyik legfinomabb kenőkéje! :)
VálaszTörlésI ♥ kenőke kifejezés! ;))
VálaszTörlés