2011. december 26., hétfő

Pezsgős avokádókrém-leves

Egyszerű, ám annál rafináltabb, különlegesebb leves. Ünnepi hangulatát a pezsgő és a tejszínhab fokozza.

Hozzávalók:
2 érett avokádó
1 liter húsleves (én most marhahúsleves kockából készítettem, sóval, borssal, petrezselyemmel, lestyánnal ízesítettem.)
30 g vaj
40 g liszt
100 ml száraz pezsgő
100 ml habtejszín
só, bors, finomra vágott friss kapor

Az avokádót félbe vágjuk, a magot kivesszük, a gyümölcshúst kikaparjuk.
A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, felöntjük a húslevessel, csomómentesre keverjük, majd forrástól számítva három-öt percig főzzük.
Az avokádót egy kevés leves hozzáadásával turmixgépben pürésítjük, majd folyamatos kevergetés mellett visszaöntjük a levesbe. Sóval, borssal ízesítjük, majd levesszük a tűzről.
Végül a pezsgőt is a leveshez öntjük.
Tálalásnál egy-egy kanál habbá vert tejszínt teszünk a levesbe és megszórjuk kaporral.
(Ez a fotóról lemaradt.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése