2012. november 12., hétfő

Csokoládés muffin avagy pucér tündértorta

Hogyan meztelenedik le az ünnepi cupcake hétköznapi muffinná? Úgy, hogy elhagyjuk róla a csokoládéhabot és a csokoládéforgács-díszítést, mert anélkül könnyebb szállítani. Elég bepakolni őket egy zacskóba, míg a krémes sapkácskájukban folynának, ragadnának és megcsúnyulnának egy órányi tömegközlekedés alatt.
A sütemény így is finom lett, de legközelebb az eredeti recept szerinti vajas krémmel készítem. Igaz, akkor kénytelen leszek helyben elfogyasztani...

Hozzávalók 12 darabhoz:
120 g puha vaj
160 g cukor
20 g vaníliás cukor
csipet só
2 tojás
175 g liszt
1 evőkanál kakaópor
késhegynyi sütőpor
2 evőkanál tej
50 g finomra reszelt csokoládé

A krémhez:
90 g puha vaj
5 evőkanál porcukor
1 evőkanál kakaópor
csokoládéforgács a díszítéshez

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
A vajat a kétféle cukorral és a sóval habosra keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, a tejet, végül a csokoládét.
A masszát szétosztjuk 12 muffinformába és 20-30 perc alatt készre sütjük.

A krémhez a vajat habosra keverjük a porcukorral és a kakaóval. A krémet nyomózsákba töltjük, és a kihűlt tortácskák tetejére habrózsákat nyomunk. Csokoládéforgáccsal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése