2013. május 23., csütörtök

Kapros-citromos húszperces: alufóliában sült hal


Nem vagyok vallásos, így az étkezések előtt mellőzöm az asztali áldást.
De ilyen ebédek kapcsán hálámat és csodálatomat fejezem ki a Világmindenség felé, hogy ilyen egyszerű dolgokban - mint a kapor és a citrom, hal és újburgonya - megmutatkozhat a tökéletessége. Pláne, hogy húsz perc alatt varázsolhatjuk az asztalra.

Hozzávalók személyenként:
egy szelet fehér húsú halfilé (a képen cápaharcsa)
4-5 szem újburgonya
4-5 gerezd fokhagyma
fél citrom
1 kávéskanál mustár
olívaolaj
só, bors
friss kapor

Ha fagyasztott halat használunk, előző nap vegyük ki a mélyhűtőből, olvasszuk ki, majd itassuk le róla a felesleges vizet. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kaporral, öntözzük meg egy kevés citromlével és a héjas fokhagymákkal együtt csomagoljuk be szorosan alufóliába. 200°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük szaftos-puhára.
A megmosott újkrumplit sós vízben főzzük puhára.
A mustárt keverjük össze sóval, borssal, citromlével, olívaolajjal. Ebbe szedjük bele a lecsepegtetett forró burgonyát és alaposan forgassuk össze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése