Kimaradt az ebédem, így vacsorára elkényeztettem magam egy kis különlegességgel. Pikáns, édes, fűszeres, gyümölcsös... Egzotikus, mégis nagyon egyszerű, 30 perc alatt tányérba kerül.
Hozzávalók:
egy csirkemell
konzerv ananász
egy kis doboz főzőtejszín
5 dkg reszelt sajt
só, bors
chili
curry
petrezselyem
olaj
A csirkemellet felcsíkozzuk, kevés olajon fehéredésig pirítjuk, sóval, borssal, chilivel és curryvel ízesítjük. Öntünk hozzá egy kis ananászlevet, levesszük a lángot alatta, majd fedő alatt megpároljuk a húst. Amikor megpuhult, hozzáadjuk az ananászt. Ismét magasabb fokozatra kapcsoljuk a tüzet, és összepirítjuk a gyümölcsöt a hússal. Akkor jó, ha az ananász karamellizálódik egy picit.
Felöntjük a tejszínnel, hozzákeverjük a sajtot, a petrezselymet, és ha kell, még utánafűszerezünk. Öt percig főzzük, ezalatt a mártás besűrűsödik.
Párolt rizzsel kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
-
Ha szinte üres a hűtő, ha nincs semmi ötlet vagy nincs túl nagy kedv az ebéd, illetve vacsorakészítéshez, ha váratlan vendégek esnek be, ha ...
-
Nálunk minden évben hal van karácsony vacsorára. Idén sem maradt el, háromféle is készült: rántott ponty, vajban sült cápaharcsa és lazac....
-
Évek óta őrizgetek egy hagyományt. Amikor szállingózni kezd az első hó, megünneplem a csodát egy tepsi citromos-narancsos süteménnyel. Mos...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése